woensdag 12 oktober 2016

En het perfecte kraamcadeau is......???

Mijn moeder heeft een nieuw buurmeisje en afgelopen weekend viel het geboortekaartje op de mat. Wij gingen alvast op zoek naar een leuk presentje. Een kraamcadeautje weliswaar.

Maar wat koop je dan?


De smaak van de buurvrouw, is immers the complete opposite dan die van jouw. En al helemaal wanneer het op kleertjes aankomt. Gelukkig bood Claudia de Breij mij al eens de hand, door in haar meest fantastische boek "Krijg nou tieten" een lijstje te maken met als titel " Protocol voor kraamvisite". Een lijstje dat je nonchalant in huis moet laten slingeren wanneer er visite is. Het liefst een paar maanden voor de geboorte lijkt mij. Zo kan jouw kraamvisite alvast wat huiswerk doen. 

Handig, want wanneer jij je huiswerk goed doet, weet je vaak zeker dat het resultaat goed uitpakt. Je wilt toch immers niet nog meer kraamtranen opwekken bij de nogal gevoelige, met pijntjes en hormonen overspoelde kersverse naar melk en Zwitsal ruikende mama opwekken? Would you?

Nee toch??? Mooi.... we kunnen dus aan de slag. Take notes!!! Want dat hoort ook bij huiswerk.


Kraamcadeau's die het altijd goed doen.


 • Rompers. Deze doen het over het algemeen super goed. Je kunt er nooit genoeg van hebben schijnt. Een flinke stapel rompers kunnen blijkbaar niet ontbreken in jouw met kleertjes, sokjes en alles wat cute is, overspoelde kast. Check anders deze leuke rompers even,

 • Een basic slaapzak, vind ik zelf ook altijd een leuk iets. Ga qua style een beetje af op wat de kersverse ouders leuk vinden. Pijl eens welke kleuren ze leuk vinden, wat hun eigen smaak is, en welke kleertjes ze zelf al aangeschaft hebben. Een extra slaapzak is immers nooit verkeerd.  • Evenals hydrofiele doeken, die je tegenwoordig in allerlei prints kunt krijgen. Neem ook gelijk wat van die washandjes mee. Nooit verkeerd, gaan jarenlang mee, en functioneren opperbest. 

 • Deze kwam ik tegen via babystraatje.nl en ik vond hem geniaal. Een beetje out of the box zoals ze zelf omschrijft, maar daar hou ik wel van. Ik ben immers outside the closet. Neem iets lekkers mee. Iets van vers fruit, of een flinke dosis chocolade. Jouw eigen gemaakte lasagne waar je altijd lots of positieve reacties over krijgt. Kersverse ouders willen zichzelf weleens vergeten namelijk. Logisch natuurlijk, als je als partner in dit landje maar twee dagen de tijd krijgt om je kind welkom te heten.  Je vrouw in allerijl bij moet staan,  je een shit load aan beschuitjes moet smeren. 1001 telefoontjes pleegt om jouw geluk te delen met iedereen die je dierbaar is. Je de kraamverzorgster wegwijs moet maken in jouw huis terwijl je zelf de weg nogal kwijt bent. En dan nog maar te zwijgen over het feit dat je jouw kersverse kers op de taart aan moet geven bij instanties die over het algemeen niet heel veel haast hebben om alles soepeltjes te laten verlopen. Kortom drukte.


"Neem iets lekkers mee. Iets van vers fruit, of een flinke dosis chocolade. Jouw eigen gemaakte lasagne waar je altijd lots of positieve reacties over krijgt."

 • Een prentenboek doet het ook vaak goed. En jeetje er zijn er zoveel kei leuke boekjes. Iets speciaals, iets wat qua humor of wat dan ook, een beetje bij de ouders past. Er komt een tijd dat er volle bak voorgelezen moet worden. Een beetje lectuur maakt een heleboel los bij kinderen. En nee.....je ontkomt er niet aan. 
 • Ik kocht eens samen met een vriendin van toen, een simpel loopfietsje voor de kleine van mijn allerbeste vriend en zijn lieve vrouw. Met wat leuke stickers en toebehoren maakten wij er echt een persoonlijk iets van. Het fietsje staat te shinen in de babykamer, en soon kan de kleine man zijn eerste meters maken. 
 • Ook leuk...via babypraat.nl. Neem iets lekkers mee voor bij de koffie. Want het schijnt dat de beschuit met muisjes inmiddels de neusgaten uit komen bij de kersverse ouders. Logisch toch...ik moet er ook niet aandenken om drie weken lang elke dag patatjes te eten...Alhoewel!!

''  Een beetje lectuur maakt een heleboel los bij kinderen. En nee.....je ontkomt er niet aan. "


 • Erg leuk om te doen, en nog leuker om te geven. Bewaar alle Whats App, en /of Messenger berichtjes die te maken hebben met de zwangerschap van de mama. Van zwangerschapsaankondiging, tot geneuzel over misselijkheid, het word nu allemaal wel heel erg zwaar, en ik heb toch zo'n leuk broekje gekocht tot....kun je alsjeblieft even komen, ik zie het echt niet meer zitten hoor. Ik ben mijn sleutels kwijt. en.... had jij dat ook??? Pak al deze berichtjes samen, incl de foto's die je toegestuurd krijgt en laat van dit alles een leuk boekje maken. Je weet wel via de Kruidvat de Hema of Albelli.

 • Koop een setje leuke aankleedkussen hoezen. Een een grote fles heerlijk ruikende wasmiddel. Een baby aankleden en verschonen gaat nogal eens gepaard met een hoop ..... inderdaad.

 • Neem als kers op de taart een leuk tijdschrift mee. Eentje die een keertje niet over baby's, kinderen en opvoedtechnieken gaat. Maar gewoon eentje waarvan je weet dat dat in de smaak valt. En je terwijl je de mama haar tijdschrift overhandigd, grits jij haar baby uit het wiegje om vervolgens een lange wandeling te maken. Vertel er wel bij dat je enkel goede bedoelingen hebt, terwijl je de baby mee neemt. Dat je hem of haar netjes terug komt brengen. Zo kan de mama even op adem komen, en heb jij gelijk een flinke dosis frisse lucht en je beweging voor die dag weer te pakken. 
Jeetje en als je dan zo bezig bent met het verzinnen van leuke kraamcadeau's besef je dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Misschien moet ik toch maar eens een lijstje maken en die standaard meenemen voor wanneer we weer op pad gaan, op zoek naar het perfecte kraamcadeautje.


Welk kraamcadeau had jij destijds niet willen missen, en kwam ook nog eens kneiter goed van pas? 1 opmerking:

 1. Dit zijn hartstikke goeie tips voor een onnozele man als ik als het aankomt op het kiezen van een kraamcadeau voor meisjes.

  BeantwoordenVerwijderen