vrijdag 6 februari 2015

Inderdaad gewoon in een doos.

And i love it!!! 

Afgelopen week zag ik namelijk via meerdere bronnen de Finse babydoos voorbij komen en gelijk trok hij mijn aandacht. Want zoals jullie wellicht al hebben kunnen lezen via verschillende media die uitgebreid scheven over dit artikel, slapen de Finse baby's inderdaad de eerste maanden van hun prille leventje in een doos. Deze babydoos die al ruim 75 jaar door de Finse overheid verstrekt word en welke in eerste instantie bedoeld was om ouders met een minimaal inkomen te gemoed te komen is nu uitgegroeid tot een symbool van gelijkheid, met als doel alle kinderen een gelijke start te geven.De doos welke een waarde van ongeveer 274 Euro bevat, is gevuld met o.a. rompertjes, kleertjes, slaapzakjes een skipakje en noem maar op. Naar mate de jaren verstrijken is de inhoud van de doos gewoon met de trend meegegaan. Waar eerder stofjes voor de te maken kleertjes in de doos zaten, zitten er nu kant en klare kleertjes in. De doos van vorig jaar bevatte zelfs een prentenboek om ouders te stimuleren hun kind voor te lezen. Geweldig!! Op de bodem van de doos bevind zich een klein matrasje. Super handig, en ontzettend leuk. Op de site van babybegood.nl staat hierover ook iets leuks.

De gedachte achter deze doos is simpelweg geweldig, ieder kind een gelijke start te geven is iets waarvan ze in vele delen van de wereld dromen en zelfs hier in ons eigen kikkerlandje is dit niet vanzelfsprekend. In Finland is dit geen droom, hier krijgt elke nieuwe wereldburger die zelfde start. 

Voor mij straks dus geen kant en klare babykamer voorzien van alle gemakken waarvan de NASA slechts kan dromen en waarvan je saldo gelijk de kleur rood bevat. Geen outer space luieremmers en vooral geen wipstoeltjes waarvoor men eerst cum laude afgestudeerd moet zijn voordat je dat ding eindelijk aan de praat heb, en waarna je kleine gelijk vanuit dat ding de overkant van je woonkamer weet te bereiken met een straal terug komende melk die zo zuur is dat de verf op je muur gelijk afbladdert. Nee gewoon een leuke simpele doos, omdat mijn uk niets meer of minder is dan al die andere kleine ukkies waar ook ter wereld. Ik zeg... Nederlandse overheid kom maar op met die doos, als jullie dan toch zo graag een van de wieg naar het graf beleid willen hanteren. En dan graag gevuld met eerlijke schone natuurlijke producten,en geen handvol reclame welke de papiercontainer zo ontzettend graag lust. Foto's: via Fitte vrouwen lifestyle blog voor mama's

Tot die tijd doe ik het nog met een leuk tweedehands campingbedje welke in de babykamer to be staat, en door sommige kleine logees nog steeds als fantastisch word ervaren. Ook al zijn ze net vier jaar. Het pingpingbed zoals ze zegt. Schitterend gewoon. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten