zaterdag 9 mei 2015

Moederdag

Moederdag....een feestdag speciaal gewijd aan de moeders, en wat mij betreft mogen ze net als de vaders op zo'n dag best een beetje in het zonnetje gezet worden, of het nu een marketing stunt is of niet. Natuurlijk houden we van ze het ganze jaar door, maar schijnbaar hebben wij een speciale dag in het leven geroepen als blijk van waardering voor diegene de ons in de schoot gedragen heeft, die ons gezoogd, gevoed, getroost heeft, die ons geduwd, gedragen, gehoord en gesteund heeft.

Nog steeds is moeder onze grootste vraagbaak, en waar het straatbeeld 20 jaar geleden nog bestond uit trotse ietwat door vermoeidheid afgematte moeders, is het beeld nu enigszins veranderd, de moeders zijn ingeruild voor grootmoeders. En gelukkig genieten velen van die kostbare momentjes met hun kleinkinderen, maar wanneer ik in een winkelstraat een ietwat oudere dame afgeladen met boodschappen tassen en met een jengelde peuter in de buggy, een bijna paniekerige blik op haar horloge zie werpen, dan vraag ik mezelf af hoort deze oma niet te genieten van haar klein kinderen zoals onze opa en oma dat deden? Zij hebben de opvoeding van hun kroost toch al achter de rug? Moeten ze dan nu ook nog de opvoeding van hun kleinkinderen op zich nemen? Oma weet u wel dat NEE ook een antwoord is?

Het lieve mensje mag op een dag als moederdag wel krom gehangen worden met medailles, bloemen, chocolade en door de kleinkinderen geknutselde grootmoederdag cadeautjes.

Het cadeautje wat ik voor mijn moeder gehaald heb ligt hier prachtig inpakt en voorzien van een mooie strik te pronken op tafel. Klaar voor moederdag !!!

Lieve mama's waar ook ter wereld, in wat voor omstandigheden dan ook, laat je morgen maar eens lekker verwennen. Want wanneer ik in een stukje op facebook lees, dat een bevalling van kind voelt alsof er tegelijkertijd 20 botten worden gebroken in je lichaam dan is een blijk van waardering voor je moeder wel op zijn plaats.

Happy Mothersday!!!!!

2 opmerkingen:

 1. Ik ga zo lekker in het zonnetje buiten zitten als moeder!

  Bloggelientje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk Bloggelientje, en ik hoop dat je ook door je kids lekker in het zonnetje bent gezet.

   Groetjes

   Verwijderen