dinsdag 12 mei 2015

Superhelden, poppenmoeders en een vriendelijke buurman.

Je komt ze niet vaak tegen maar vandaag waren ze er. De buurt werd namelijk gevuld door twee kleine superhelden. In vol ornaat verplaatsten de twee speelkameraadjes zich door de buurt, lichtzwaarden werden getrokken en zo snel als ze er waren zo snel vertrokken ze weer, want zo gaat dat met superhelden. Tot een lichtelijke bezorgdheid van een van de mama's van de grootste superheld. Want ook superhelden hebben mama's en dat deze zich zorgen maakt om de vliegens vlugheid van haar zoon daar valt natuurlijk niets over te zeggen, je bent en blijft immers mama, en mama's zijn bezorgd.

De superhelden werden gevolgd door de poppenmoeders, ook deze waren binnen no time gevlogen want niets is zo veranderlijk als het het spelende kind. Het ene moment nog op de schommel  in het speeltuintje tegenover, het andere moment een poppenkind koesterend op de arm.

Dit alles onder toeziend oog van zowel de achterbuurman als mij, want waar de achterbuurman netjes het achtergebleven gras, afgereden door de gemeente, van het stoepje opveegt daar maak ik gezellig een praatje met hem. En als iedereen dat nu weer eens gaat doen, voor elkaar het stoepje vegen en even gezellig kletsen, dan ziet de wereld er ineens toch weer een heel stuk vriendelijker uit ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten