dinsdag 4 augustus 2015

Lang leve de thrift shop

Hoe kleiner mijn ecologische voetafdruk hoe beter.

En dus gingen wij, vriendin Margriet en ik afgelopen zaterdag weer naar onze favoriete thrift shop, oftewel de tweedehandswinkel in Emmen. Ongelofelijk hoeveel leuke spulletjes zij maar ook zeker ik daar al voor een habbekrats gekocht hebben.

Leuke rompers, broekjes & vestjes voor de aanstaande kleine, maar ook ontzettend leuke kleding voor mijzelf. Why waste?


En vaak verleg je zelfs een beetje je grenzen qua kleding style, juist omdat je nu zoveel van leuke verschillende stylen en merken kleding in allerlei kleurencombinaties bij elkaar ziet hangen, dat je al gauw gaat experimenteren, en je voor jezelf opgetrokken grenzen laat zakken alsof je daadwerkelijk zowel letterlijk als figuurlijk iets nieuws aan trekt.


I love it!!! Dus struinden wij beide de tweedehands winkel af, op zoek naar juist datgene wat je graag een tweede leven zal willen geven, wat je heel hard nodig hebt of nodig denkt te hebben, en wat je innerlijke ik zó gelukkig maakt door het gewoon aan te schaffen.

Nu schaf ik niet veel aan, en ben meer dan gelukkig met de dingen die ik al heb. Of beter gezegd ik ben tevreden, en wanneer je tevreden bent ben je gelukkig. Ik kan héél maar dan ook héél goed dingen laten staan in een winkel, door mezelf af te vragen,'word ik er gelukkig van? Voegt het iets toe in mijn leven? en vaak is het antwoord nee. 


Maar soms heb ik gewoon iets nodig, zodra er spontaan gaten in mijn shirt vallen, of ik de drang krijg aan kinderen te beginnen zoals nu. Dan moet ik wel het een en ander aanschaffen, en ik ben niet bang om te vertellen dat wat ik aangeschaft heb bijna allemaal tweedehands is.

Vaak heb ik ook gewoon leuke dingen gekregen van lieve vrienden. Zoals een arsenaal aan babyflesjes, tuitbekers en kleding zelfs een buggy en een dure autostoel komen in dat rijtje voor. Gewoon omdat hun kroost er simpelweg uitgegroeid is, en ze wisten dat ik er meer dan gelukkig mee zal zijn. En dat ben ik dan ook!!!

Even terugkomend op ons tweedehands winkel avontuur, stak vriendin Margriet  haar interesse voor kleding niet onder stoelen of banken, en deed zich te goed aan de volle en vrolijk gekleurde kledingrekken, terwijl ik mij, hoe kan het ook anders op de speelgoedafdeling begaf. 


Twee stoere ietwat schaars geklede Action mannen schreeuwden om aandacht, nou ja wat kun je dan anders doen dan die twee arme stakkers mee te nemen, en ze een goed tehuis aan te bieden. A lá moeder Teresa.

En bij het zien van een leuk schildpadje voor in bad, streek ik met mijn hand over mijn hart. Bij het afrekenen van al dit moois heb ik nog wel even gevraagd of de schildpad tot een beschermd diersoort behoorde. Kosten voor al dit leuks 2.85 Euro.

Eenmaal thuis mochten de stakkers even in bad, om zo fris en fruitig een tweede leven tegemoet te gaan. I Love it, I Love it, I Love it!!!2 opmerkingen:

  1. Heerlijk, al die leuke kinderkleertjes op rommelmarkten. Verslavend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Verslavend is inderdaad het juiste woord, hartstikke leuk, vrolijke kleurrijk en van alles wat wils. Ik vind het een leuke aanrader. En zeker wanneer er een groeispurt op de loer ligt

      Verwijderen