dinsdag 11 augustus 2015

Snelcursus voor babykamer klaarmakende beginners.

Babykamer klaar maken stap 1:

U heeft net als ik een idee over hoe jouw of jullie ideale babykamer eruit moet komen te zien. Je hebt her en der al wat leuke dingetjes gezien en ideeën opgedaan in de vele kei leuke magazine's die ons land rijk is, of in de babywinkel die je al voor je zwanger bent tig maal bezocht hebt.


Je kunt natuurlijk je portemonnee opentrekken om in al je babybehoeftes te voorzien wat natuurlijk meer dan leuk is, wat moet je anders doen op een druilerige dag om zo de economie wat stimuleren. Maar je kunt je ook gewoon net als ik en vele anderen storten op het opknappen van oude baby meubeltjes.


Kosten??? ...een grondverf naar behoren, dat super leuke kleurtje wat je altijd al in gedachten had, of juist niet, doe eens gek!! Een paar goede kwasten, enkele rollers, wat bakjes een schuurpapiertje en niet geheel onbelangrijk een fles terpentine, en als je net als ik maar naar de verf hoeft te kijken om er vervolgens al onder te zitten, dan zijn twee flessen terpentine raadzaam.

En niet te vergeten, en dosis gezond geduld, een kopje koffie en een goed boek..... En je kunt aan de slag. Niet vergeten om na het schuren van je meubels deze even af te nemen met ammoniak verdund met water, de stof die je tijdens het schuren veroorzaakt heb kun je zo makkelijk en vetvrij verwijderen.


Natuurlijk kun je zo'n klus net als ik wel klaar kijken, ik zie liever na één verfbeweging gemaakt te hebben alles al klaar, ingericht, opgemaakt en wel.

Maar helaas je wilt een unieke babykamer dus nog even flink aan de slag met die kwast. Die je na drie keer in de verf gedoopt te hebben het liefst de container in mikt omdat de verf inmiddels langs je ellebogen zo je, let op, oude t-shirt in stroomt.

Dus nooit die kwast helemaal in dat blik steken maar enkel alleen de punt, maar dat had u zelf al bedacht, want u heeft natuurlijk die ervaring met verf tot achter je ellebogen al lang een keer gehad, en bent dus een stuk verstandiger geworden. Nadien.


Maar goed, het ledikantje staat inmiddels voor de eerst keer in de grondverf, ondertussen heb je al een kopje koffie gedronken, en is je stemming opperbest, je bent immers een nest aan het bouwen voor je nageslacht...toch?? Nou die opperbeste stemming verdwijnt al snel in een ...humeur, als je er na de koffie achter komt, dat je de verf er op sommige plekken net iets te dik opgesmeerd hebt...gevolg?? Inderdaad druipers. Daaaag opperbeste stemming.


Nu zit er niets anders op dan te wachten, niet een uurtje of twee uurtjes, nee trek er maar gerust een dag of twee misschien zelfs drie dagen voor uit voordat je überhaupt die verrekte druipers te lijf kunt gaan met een fijn schuurpapiertje. Wanneer je te vroeg begint te schuren, lijkt de verf kauwgum te worden en is jouw leed niet te overzien.

Wachten dus.....en wachten...nog heel even wachten, en je kunt weer verder met waar je gebleven was. Terwijl ik moest wachten stortte ik mij op onze oude commode, die destijds al een keer voorzien was van een laag grondverf, en welke ik nu gelijk al in de door mij gekozen kleur kon zetten.De eerste laag zit erop, en ook hier geld weer.....wachten. Toch verstandig dat ik die dosis gezond geduld ingecalculeerd had. NOT!!!!

Word vervolgd dus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten