woensdag 27 januari 2016

Zelf inseminatie en de 24 uurs kwestie

Zaaddonor, zelf inseminatie en de 24 uurs regeling.

Vanmorgen deed ik weer eens waar ik goed ik ben. Wakker worden, ontbijten met Jan de Hoop een 1e kop koffie, mijn standaard yoghurt met banaan, honing en kaneel, en natuurlijk wat water.

Na mijn ontbijt mag ik twee uur lang niks meer drinken, want na twee uur mag ik weer in het potje piessen om vervolgens dat LH stickje erin te dopen. 

Ondertussen check in nogmaals de site van Cryos. Want ik speel op save. Een tijdje geleden had ik al eens een versie van "Handling of Nitrogen tank" uitgedraaid, maar door een tekort aan inkt was deze nogal vaag geworden.

afbeeldingen: bron Cryos Denemarken

Dus dacht ik, "ik lees op de site de handleiding nog maar eens door." Ik wist in grote lijnen nog wel hoe ik met het rietje om moest gaan, maar toch...


Ik lees nog even verder...en dan stagneer ik....what the f*ck!!! Op de site van Freya en op de site van LUMC las ik destijds dat wanneer je 's ochtends een positieve LH test heb  je ' s avonds moet insemineren.


" Oké simpel" dacht ik. Ideaal.... Maar nu ik de site van Cryos lees, en daarbij een forum open van vrouwen die inmiddels al ervaring hebben met dit doe het zelf pakketje, lees ik dat je na een positieve LH test na 24 uur en binnen 36 uur moet insemineren.

Op de site van Cryos staat dit een beetje onduidelijk in een zinsverband. Het is in het Engels weliswaar, dus slaat de twijfel toe. 

Ik bel mijn moeder, ervaringsdeskundige op het gebied van kinderen maken en krijgen. "'Ja dat weet ik ook niet schat" wat zegt je gevoel? Mijn gevoel zegt helemaal niks meer zeg ik tegen haar. Ze lacht."Heb je al een test gedaan? vraagt ze "nee" antwoord ik "Dat moet ik zo gaan doen, dus bel ik je zo terug."

Inmiddels is het 10:00 uur ik pies vakkundig in het potje, steek het stickje erin, tel mijn vaste aantal tellen, haal het stickje eruit en leg deze op de eetkamer tafel. Officieel moet je deze zo' n 10 minuutjes laten inwerken, maar als na enkele ogenblikken verschijnt daar keurig een tweede streepje. Kneiter positief. 

Het stickje ligt nog te drogen en bij te komen van een hachelijk avontuur in mijn urine, als mijn zusje appt. " hoe is het met de stickjes? " ik besluit haar te bellen, en leg mijn 24 - uurs kwestie aan haar uit, ondertussen opent zij ook een site, en leest mee. 

Beide zijn we wat twijfelachtig. "Ik zal het vanavond doen zegt ze." Ze zullen wel bedoelen binnen 24 tot 36 uur, anders bel Cryos even." Inderdaad denk ik, ze zullen wel binnen 24 tot 36 bedoelen, dus maak ik me op voor een gezellig avondje insemineren. 

Ik ben iets meer overtuigd, maar toch besluit in inderdaad te bellen. Ik las op een forum het verhaal van een vrouw welke ' s ochtend een positieve test deed, en de volgende dag aan het eind van de middag insemineerde. Beide keren in 1 keer raak. 

Ondertussen mijn moeder weer gebeld, het blijft een twijfelachtige kwestie. In sommige gevallen kan ik best heel nuchter en rationeel denken. Niet geschoten is altijd mis, en volgens mij weet je toch nooit wanneer je precies de juiste timing hebt. Als het nu niet lukt weet ik dat ik het de volgende keer anders aan moet pakken, ervan uitgaande dat ik deze avond ga insemineren.

Toch blijf ik twijfelen.

Dus grijp ik naar de telefoon...Leg mijn verhaal van de positieve  LH  test uit, en vraag wat ik het beste kan doen. Nadrukkelijk legt de mevrouw aan de andere kant van de lijn mij uit dat ik, let op!!! na 24 uur en  binnen 36 uur moet insemineren.

Hoppa antwoord op de vraag. Maar toch, een iets duidelijker zinsverband op de site is een optie, of zal het liggen aan mijn begrijpend lezen? We laten het maar in het midden. 

Ik blijf het een beetje spannend vinden, want hoe ga ik het aanpakken? Ik dacht in de constructie van Freya mooi 's avonds te insemineren. Dan hoef ik niets meer, ik kan me volledig ontspannen, en als de klus geklaard is, mooi met een dekentje op de bank relaxen. Kunnen de zwemmers hun stinkende best doen, in mijn complete zen-lichaam. Ik had het zo mooi uitgestippeld en bedacht.

Ik krijg dus twee adviezen. Lekker handig...wat ik ga doen laat ik nog even in het midden. Ik denk dat ik naar mijn gevoel ga luisteren.


3 opmerkingen:

 1. Altijd beter te vroeg dan te laat! Ik zal je zo 'n mailtje sturen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het maar knap verwarrend.

  Sommige sites zeggen dat je zwanger kan worden 3 dagen voor de eisprong tot de dag van de eisprong zelf en dat een dag erna echt te laat is (omdat de eicel niet zo lang leeft en sperma wel nog een tijdje door kan). Andere zeggen dat je kan insemineren 24-36 uur na positieve ovulatietest en weer andere dat de meeste mensen zwanger raken in de 6 dagen voor de ovulatie.

  Eén dag voor de ovulatie zou je dan het meest vruchtbaar zijn. Mijn gevoel zegt, doe het vlak voor de grootste LH piek. Maar goed, hoe het nou écht zit?

  Voor het geval je denkt, wie is dat ineens op mijn blog, ik ben ook bezig met zelfinseminatie via Cryos (althans ga komende maand voor het eerst proberen).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heey Renée,

   Super leuk je reactie, ik zie het nu pas. Erg zeg!! Neet goed te praten hoor....Het is inderdaad super verwarrend, en het bracht mij nogal aan het twijfelen. Uiteindelijk heb ik naar mijn gevoel geluisterd.

   Ik hoop dat jouw inseminatie goed uitgepakt heeft.

   Groetjes Louise

   Verwijderen