vrijdag 29 april 2016

De week in vogelvlucht. Van comfort zone en skype tot de natte Vuvuzela

Comfortzone en zoveel meer

Nee, nee dit is geen 18+ post in tegendeel. Iets wat de titel van de post eigenlijk wel doet geloven, maar ik kan mezelf verdedigen. Het begon een week of drie geleden, mijn oude laptop gaf geen kik meer, dus moest ik wel een andere. Gewapend met mijn spaarrekening en een hoop slechte zin stapte ik de Media Markt binnen.

Ik zag de bui al hangen natuurlijk, en inderdaad. Een rib minder en een heleboel nare gevoelens later probeer ik nog steeds te wennen mijn nieuwe aanschaf. Elke dag nog mis ik mijn oude laptop. Ik hou niet van veranderingen sterker nog.

Wanneer je het woord "veranderingen" op zoekt in de Dikke van Dale gegarandeerd dat er dan achter de uitleg ervan ergens tussen haakjes, een hoop komma's, en aanhalingstekens iets staat in de zin van - dat er ook mensen zijn die een eventuele verandering maar moeilijk kunnen verwerken, en gegarandeerd dat mijn naam als voorbeeld in de vorm van een slachtoffer gegeven word -.

En tot overmaat van comfort zone, liet ik eergisteren ook nog even gezellig mijn telefoon uit mijn broekzak kletteren. Inderdaad daar stond ik weer bij de door mij gevreesde Media Markt. Want als ik al bij de Media Markt kom dan is dat bijna nooit uit vrije wil, omdat ik weet dat ik dan moet wennen aan al die nieuwe veranderingen, en dat dat dan ook nog eens gepaard gaat met inderdaad duur financieel geld.

Al twee enorme veranderingen in twee weken tijd. Hell yeah. Er word aan de comfort zone gepeuterd, en hoe?

Afbeeldingsresultaat voor Skype

afbeelding verkregen via novograaf.com

Skype bijvoorbeeld peutert net zo hard mee. 

Ik keek er nooit naar om, ik ben nogal een analfabeet als het op technologie aan komt. Soms lijkt het alsof ik op dat gebied gewoon heerlijk iets van 1000 jaar onder een bult stenen ergens in Drenthe heb gelegen. En het kan goed zijn dat mijn des-interesse in dat soort dingen ook gewoon een rol speelt. Ik kan het gewoon allemaal niet verwerken in dat koppie van me. Hij zit al zo vol met dromen, en een behoorlijke schat aan fantasie.

Maar voor skype en degene achter skype maakte ik graag een uitzondering en die uitzondering maak ik nog steeds graag. En als je iets nieuws ontdekt hebt moet dat in sommige gevallen gewoon tot diep in de nacht uitgeprobeerd worden.

Ja je kunt natuurlijk gaan slapen, dat kan, die mogelijk is er en die kun je natuurlijk ook gewoon aangrijpen...maar hé...tot dusver heeft slapen mij alleen maar doen groeien, doen herstellen en een beetje doen bijtanken maar echt heel creatief werd ik er niet van.

Dat is nu wel anders. Want zo tijdens het skypen komt natuurlijk dat hele koningsdag gebeuren ter sprake. "Gefeliciteerd met Koningsdag" zegt die leuke gene achter skype, "jaaa jij natuurlijk ook gefeliciteerd met Wilmpie" voeg ik er snel achteraan. "Kunnen we weer als een stel idioten gezellig met vlaggetjes lopen zwaaien."

Alsof Willem Alexander daar iets om geeft, alsof ie niet net gewoon Maxima even flink te pakken heeft gehad met iets wat op een wimpel lijkt.

Afbeeldingsresultaat voor koningsdag 2016
afbeelding verkregen via elle.nl

Alsof ze zitten te springen om oranje bitters en hun vermogen graag uitgeven op een leuk vrijmarktje in de buurt. Ga toch weg, die vlaggetjes komen bij hun zo langzamerhand gewoon hun koninklijke strotje uit zetten.

Wat kan die beste man dat nou schelen. Nee Koningsdag is een dag van het gewone volk. Van ons van het klootjesvolk. Die al weken op de zolder bivakkeren om te kijken hoe we een ritje naar de stort kunnen voorkomen.

Hoe we het speelgoed, die we al maanden van de ene hoek naar de andere hoek slepen, en die zichzelf nooit opruimt, hoe we daar op een leuke manier vanaf kunnen komen. En ik moet toegeven ik vind het erg leuk allemaal...en ik niet alleen. Want roep je Koningsdag dan roep je vrijmarkt.

Wij Nederlanders zetten de boel op de kop, versieren alles wat los en vast zit en gaan ons boekje te buiten. We zwaaien met vlaggetjes en met bier. Slikken meer dan anders, en verslikken ons wanneer we keihard ons laatste beetje lucht door die Vuvuzela staan te persen wanneer al het koninklijke in aantocht schijnt te zijn.

Afbeeldingsresultaat voor koningsdag 2016
afbeelding verkregen via savly.nl

Die vuvuzela die deze Koningsdag zo verschrikkelijk nat leek te gaan regenen. De natte vuvuzela...ja ik moet het toegeven en wij beiden eigenlijk, dat de combinatie van beide woorden niet geheel uitgedrukt kan worden zonder dat daar een bepaalde lading op ligt. Je word er creatief van zullen we maar zeggen.


Dezelfde dag nog blijk ik gewoon op en top Hollands te zijn. Op mijn fietsje waag ik mezelf naar een vrijmarkt hier in het dorp. Vanwege het voorspelde slechte weer is de vrijmarkt verplaats van de tuin naar de grote sfeervolle schuur van de boerderij.


En ik doe wat alle vrijmarkt bezoekers doen. Mezelf oer Hollands gedragen.
1 opmerking: