maandag 23 mei 2016

Kamperen met kids deel 2

Vorige week al schreef ik de post Kamperen met kids deel 1, nu als vanzelfsprekend plak ik daar gerust een deel 2 aan vast.

Want over kamperen raak ik niet heel snel uitgepraat. Ik deed als kind bij de scouting al niet anders. En de ultieme droom om met een campertje, die leuke vrouw,  en een paar kids gewoon lekker no nonsense op uit te trekken groeit met de dag.

Claudia komt alvast in aanmerking, want die vind dat no nonsense rondtrekken met kids en camper al net zo leuk. Je mag mee hoor Claudia, laat ik mijn eigen vrouw gewoon thuis.  ; )

In de post Kamperen met kids deel 1 schreef ik al over het slapen, de slaapzak en een eventueel laken setje voor in de slaapzak van de kleine. 

Het gebruik van een campingbedje een simpel bedhekje voor als je een camper omgebouwd hebt en daar een groot bed in gemaakt hebt. Middels dat bedhekje creëer je dan makkelijk een veilig eigen plekje. Ideaal en om jaloers op te worden als je het mij vraagt. 
Afbeelding verkregen via de blog meisjesmama.blogspot .com

Maar wat me ook onwijs handig lijkt is het Travel Cot bedje van Deryan. Je ziet ze overal, en dat zal wel niet voor niks zijn. Het lichtgewicht bedje geeft extra bescherming tegen zon en insecten, heeft een dubbele bodem en een zelfopblaasbaar luchtbedje. En je hebt ze in verschillende varianten te beginnen bij deTravel -Cot baby, gevolgd door de Travel - Cot peuter.  

Ideaal lijkt me. Op de site van gezinopreis.nl las ook enkele reviews over dit product. Bijvoorbeeld over het extra stoffen matrasje welke met een bewegelijk kind niet echt goed op zijn plaats blijft liggen.

Het vastleggen van de bewegelijke spruit door eventuele dekentjes om het matrasje te slaan lukt dus niet echt. Iets wat bij een random campingbedje wel makkelijker is.

Een beetje vindingrijk moet je kunnen zijn, wanneer je je kids ergens te slapen legt.

Afbeeldingsresultaat voor slapende kinderen op reis
Afbeelding verkregen via tipstailand.nl

Deze kids bijvoorbeeld liggen gewoon heerlijk K.O te zijn elk op een verschoonkussen, onder een dekentje. I love it!!

Je kind vervoeren tijdens het reizen

Tijdens de rit in de camper of de auto zit de kleine als vanzelfsprekend vastgesnoerd in de 5-puntsgordel van de Maxi Cosi Tobi die ik destijds van lieve vrienden kreeg. Hun kids waren er uitgegroeid, dus kreeg ik de stoel.  Ideaal, en super lief. Dat zit dus wel goed. Ik hoef enkel nog een zomerhoes voor de Maxi Cosi Tobi aan te schaffen, en klaar ben ik. 

De badstofhoes voelt bij warm weer lekker koel aan en is daarom uitermate geschikt voor de lange ritjes tijdens zomerse temperturen.


Afbeeldingsresultaat voor Maxi Cosi tobi zomerhoes
Afbeelding via bol.com


Maar er komt een moment waarop we de camper verlaten en er gewoon op uit trekken. Landinwaarts of richting de kust. Dan lijkt me zo'n baby -kinderdrager echt zo makkelijk. Vaak kun je deze gebruiken tot ze een jaar of twee zijn volgens mij. En tegenwoordig zijn de meeste dragers ergonomisch zo doorontwikkeld dat een optimaal comfort voor zowel ouder als kind geboden word.

Praktisch en makkelijk om je kiddo mee te vervoeren. Zonneschermpjes kunnen vaak meegeleverd worden, maar omdat ik toch van het zo min mogelijk mee zeulen en de creatieve oplossingen ben, zal ik al sneller een zonneschermpje creëren van gewoon een simpele hydrofiele luier.


Afbeeldingsresultaat voor babydrager rugzak
Inpakken en wegwezen

Ik ben van het zo min mogelijk meenemen op vakantie, een beetje primitief moet het zijn. Je word er vindingrijk van iets wat ik erg belangrijk vind. Natuurlijk neem je als je kids hebt gewoon meer mee, een extra setje kleding is nooit verkeerd, maar teveel meenemen is gewoon niet nodig.

Ik zal al snel kiezen voor kleding waarop je niet alle vlekjes ziet zitten, en een handwasje is snel gebeurd toch. Even uitspoelen die kleine mini shirtjes, en de volgende dag kan er weer gedragen worden.

Jaren geleden kocht ik al een backpackers rugzak van het merk Active Leisure. Ik had hem nodig voor scouting voor de lange wandeltochten die we maakten. Destijds kocht ik er ook en regenhoes bij. En nog steeds gaat de backpackers rugzak mee op reis.

Inmiddels is hij al aardig aan vervanging toe. Ik vind ze ideaal, en dus komt er binnenkort gewoon een nieuwe. Eentje van 75 liter of zelfs iets groter. Zodat de kleding van de kids er gemakkelijk bij in zal kunnen.

Tegenwoordig zijn er ook kleine backpackers rugzakjes voor kinderen. Deze bijvoorbeeld. 

Afbeeldingsresultaat voor deuter kinderrugzak 
Afbeelding verkregen via preppers.nl

Super handig, Zo kunnen ze zelf leren inpakken, en worden ze er zich  er van bewust keuze's te maken in wat ze wel of niet mee kunnen nemen.  Uiteindelijk moeten ze er zelf mee sjouwen, want dat ga ik natuurlijk niet voor ze doen.

Natuurlijk moet ik het reizen met kinderen zelf nog aan de lijven ondervinden, maar met een beetje gezond verstand en nogal een scouting verleden zal ik best ver komen lijkt me.Geen opmerkingen:

Een reactie posten