maandag 22 augustus 2016

Zapp Zondag

Zapp zondag 


De titel van deze post liegt er niet om, want het is gewoon zo. Laatst zei iemand tegen me "kijk en daar ligt nu het verschil tussen jouw en mij, qua ontwikkeling". Are you kiddin me?...onderontwikkeld omdat ik gewoon lekker lazy onderuitgezakt op de bank een keer niet naar beeldbuis bedervende shit hoef te kijken? 

Maar me begeef in al het leuks wat Zapp op zondag te bieden heeft. Ben ik daarom onderontwikkeld? Ik dacht het niet grappenmaker. Jeetje ik kan er nog boos om worden, piece of crap. Go.......yourself maar dat mag ik niet zeggen, dus doe ik dat ook lekker niet. 

Ik kijk er altijd naar uit, en sta ik zondags zelfs voor op. 


Nu ben ik van nature geen uit slaper, dus dat is weer mooi meegenomen. Ik ben er zo eentje, die later de kids wakker zal moeten maken omdat ik zo graag gezellig samen onder een dekentje op de bank met elk een wit bolletje hagelslag in ons hand, naar ZappPport wil kijken. Even lekker wakker worden in deze toch al gehaaste wereld. Gewoon lekker onbezonnen tv kijken.

Afbeeldingsresultaat voor Zappsport

Afbeelding verkregen via Zapp.nl

Dat is voor straks...voor als ze een jaar of 1,5  zijn. Tot die tijd kijken ze discovery channel vanuit de Maxi Cosi.

Enfin...vooralsnog ben ik degene die er zondag ochtend dus echt voor op sta, zodra ik mijn ogen open doe denk ik al " Hè fijn het is weer tijd voor Zappsport, ". Met een nog slaperig koppie en in mijn nachtelijke outfit wandel ik rustig de trap af. Geef Baileys ( de rode kater) een aai over zijn bol, en verzorg voor ons beide het ontbijt.

Om mezelf daarna met een vers kopje koffie en een ontbijtje op de bank te laten vallen.


En er vervolgens het eerst komende uur niet meer vanaf te komen. Tenzij ik natuurlijk ongelofelijk nodig moet plassen, dan wil ik wel eens een uitzondering maken. 

Ik kijk naar "de battle" waarin drie jongens en drie meiden in een voor hun eerst nog onbekende sport tegen elkaar strijden. Allemachtig - O' ja het zijn natuurlijk niet voor niets meiden-,  je zal er maar een huis vol van hebben zeg. 

Afbeeldingsresultaat voor Zappsport

afbeelding verkregen via de-alm.nl

Pittige tante's die het kaas niet van hun brood laten eten, en er hun levenswerk van maken om vooral niet onder te hoeven doen voor de jongens. Sommige van de meiden nemen het woord " battle" zo serieus dat ik ze in geen geval in een frontlinie tegen wil komen. 

Leuk om te zien!!!Die verschillende koppie's met elk hun eigen verhaal, en persoonlijkheid. 

Ondertussen ben ik al wat meer wakker en kijk ik nog maar eens mijn kopje koffie.." Oh ja, bodem was in zicht, kak". 

Na ZappSport volgt er vaak een film in Zapp Bios, en afhankelijk van de inhoud van die film, en in hoeverre hij is nagesynchroniseerd besluit ik wat ik ga doen. Het liefst stel ik het aankleden uit. Elke ochtend weer zeg ik hard op tegen mezelf dat ik dit zo verschrikkelijk vind. Aankleden, wassen tandenpoetsen, alle Jezus te paard zeg, wat heb ik er een hekel aan. 

Ik weet het, het moet maar het liefst liep ik de hele dag in mijn nachtelijke outfit, maar dan wel met skate schoentjes eronder natuurlijk, laat daar geen twijfel over ontstaan.

Oke de film...soms kijk ik en soms skip ik hem liever. Doen mijn ding om vervolgens 's avonds weer klaar te zitten voor de overige Zapp programma's. 

Het avond vullend programma van Zapp vind ik altijd ontzettend leuk.


Zo zag ik een tijdje geleden de Kids & Docs docu van Skatekeet voorbij komen. Een tijdje geleden schreef ik er hier deze post over. 

Afbeeldingsresultaat voor skatekeet

afbeelding verkregen via clubvanrelaxtemoeders.nl

Gisteren keek ik naar Taarten van Abel, waarin de 8 jarige Sara voorbij kwam. Een klein vrolijk ding, met een jongensachtige uitstraling. Sara wilde inderdaad liever een jongen zijn, had haar haar af laten knippen, en wist met behulp van een stofzuiger en een flinke dosis gel een hanekam te maken.Er werd een taart gemaakt voor haar klasgenootje Amy, omdat die zo ontzettend lief was. Op de vraag van Abel of er meer in het spel was antwoordde Sara vastbesloten " Nee hoor", gelukkig wisten Abel en ik wel beter. Te schattig voor woorden, en tot over haar oren verliefd. Oren die een hele stoere groene bril droegen. Een bril die Sara nog meer liet zijn wie ze is. Sara wilde graag eens met Amy naar de dierentuin, en wist met Abel een wel heel persoonlijke taart te maken. Ze wist precies wat Amy leuk vond, had haar huiswerk dus goed gedaan. Huiswerk die je doet wanneer je in Love bent, zal ik maar zeggen. 

Er bestaan in dit soort programma's geen taboe's.  Ze worden juist op en leuke speelse en verantwoorde manier belicht. 

Afbeeldingsresultaat voor Mensjesrechten

afbeelding verkregen via Zapp.nl

Na  Taarten van Abel volgt er altijd het programma Mensjesrechten. Een jeugddocumentaire waarin het fundamenteel recht die kinderen op geluk hebben centraal staat. In deze docu volgen ze kids waarbij dat recht op wat voor manier dan ook in de knel is geraakt.Deze aflevering kan wat mij betreft aansluiten bij de aflevering van Taarten van Abel, want ook hier staat het onderwerp transgender kids centraal. Kyara die zich niet thuis voelt in haar lichaam, en veel liever Niels wil heten en zijn. Ik zie alleen maar een pracht ventje, eentje die aan het begin van een reeks vervelende hormoon behandelingen staat.

Die middels een briefje aan zijn mama duidelijk wilde maken dat hij liever een jongetje wilde zijn ipv een meisje, maar het eng vond om dat te vertellen. Bang dat hij haar teleur deed stellen. Die zijn haren strak achterover in een staart deed omdat hij een hekel had aan dat lange haar. En zich meer op zijn gemak voelt in de kleedkamer bij de jongens.


Een dappere gast die op zijn eerste dagje middelbare school ondersteund door zijn transgender vriendinnetje en de leraar, vertelt waarom hij medicijnen gebruikt en waar de medicijnen voor dienen. Het raakt hem nog steeds want hij weet zijn tranen niet te bedwingen. 

Ongelofelijk knap, en ik ben plaatsvervangend trots op dit ventje. Het zal je prachtige zoon maar zijn, die hier voor de hele wereld zijn verhaal doet. 

En of je nou 35 bent, 7 of krap aan 4. Kijk gewoon lekker naar wat die Zapp zondag jouw te bieden heeft. Want met die ontwikkeling komt het helemaal goed hoor. En by the way, je doet het toch helemaal lekker op je eigen manier?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten